Ma délután 2 órakor útjára indult az új Prezi dizájn. Talán kicsit klisésen hangzik, de igaz: ez az egyik legnagyobb dolog, ami a Prezivel történt, mióta megalapították. A két legfőbb változás:

1. Az új honlap
2. Az új Prezi szerkesztőfelület

Íme (, ha átkattintotok a www.prezi.com-ra, életnagyságban is megnézhetitek az új dizájn-t):

Addig is kicsiben – a régi honlap és az új honlap.

      

 

 

A régi kezelő felület és az új kezelő felület:

 

 

 

 

 

 

 

A legszembeötlőbb változás maga a weboldal természetesen. Az  első szó, ami az ember eszébe jut róla – professzionális. Ezt nem feltétlenül pozitív (, de semmi esetre sem negatív) jelzőként használom, inkább csak ez írja le magát a stílust a legjobban. Az üzenet egyértelmű: “a Prezi most már nem egy kis magyar start-up, hanem egy több millió felhasználóval rendelkező, nemzetközileg elismert prezentációs szoftver.”
Részleteiben: az eddigi jópofa grafikák helyett, valódi emberek láthatóak valódi élethelyzetekben. A nyitólapon van két videó is – az egyik direkt, a másik indirekt módon meséli el nekünk, miért nagyon fontos az, hogy jól adjuk át a gondolatainkat. Régi logó, új betűtípus és némileg módosult színek.  Az új mottó pedig: “Ideas matter” (magyarul: központban a gondolatok, központban az ötletek, stb…) Persze ez szubjektív kérdés, de szerintem az esztétika szempontjából 10/10-es az új oldal. Azt, hogy a mögötte levő marketing döntések és tartalmak működnek-e, pedig eldönti az idő (személy szerint én kicsit “pushy”-nak, nyomulósnak érzem néhol és hiányolom a régi “aranyos” Prezit, de lehet, hogy csak túl érzékeny vagyok ebben a kérdésben :-) .) Lényeg a lényeg, hogy a felépítés nem változott sokat – minden ugyanott található, ahol eddig is. A saját Prezik a “Your Prezis”, a többi felhasználóéi az “Explore” fül alatt találhatóak – a “Learn”-re kattintva pedig továbbra is angol nyelvű segédanyagok érhetőek el. Mégegyszer tehát: érdemes kicsit szétnézni a megújult prezi.com-on. Próbáljátok ki, várjuk a véleményeiteket!

Az új kezelő felületről pedig a következő bejegyzésben!

Mester Tomi

Ja igen, és a kedvenc újradizájnolt oldalam a “Contact Us”… :-)