Olvass a Prezi-ről


Ahol az egész kezdődött...

interface

Az innovatív prezentációs eszköz

 

A Prezi egy web-alapú prezentációs szoftver több, mint 75 millió felhasználóval világszere. Egy innovatív eszköz arra, hogy bemutasd az ötleteidet digitálisan és segít abban, hogy a digitális történetmesélés mesterévé vállj. Úgy működik, mintha egy interaktív videót készítenél, ahol Te vagy a rendező és operatőr egyben. Prezivel lehetőséged lesz arra, hogy meggyőzően közvetítsd az üzeneted és felejthetetlen előadást tarts.

Nézzük is hogyan indult…

A Prezi Történet

 

2007-et írunk. Volt egy kreatív magyar építész hallgató, Adam Somlai-Fischer, aki szerette volna bemutatni a diplomatervét. Úgy érezte, hogy a PowerPoint és a Keynote túlságosan korlátozza ezt. Szerette volna bemutatni az alkotását más módon, a célja az volt, hogy az épület egésze mellett a részleteknek is kellő figyelem jusson és az ezek közötti kapcsolatokra is. Így készített egy olyan egyszerű alkalmazást, ami be tud zoomolni a rajzlap egyes részeire.

Adam közös erővel varázsolt ebből terméket, Halácsy Péterrel – aki az IT tudását adta hozzá – és Árvai Péterrel – aki az üzleti részét vállalta el. Hosszú évek munkája után 2009-ben tették nyilvánosan elérhetővé a kész terméket, a Prezit.

Ez az interaktív és dinamikus felület bebizonyította, hogy nem csak egy új prezentációs szoftver, hanem a legerősebb eszköz a történeteink bemutatására.

 

Miért Történetmesélés?

 

storytelling

A történetmesélés egy ősi, mágikus tudás, ami összeköti az előadót a közönséggel. A történetmesélés a leghatékonyabb módja annak, hogy közvetítsük az üzenetünket. A Prezi vizuális metaforákon keresztül mutatja be a tartalmat ezáltal segítve azt, hogy a közönség bele tudja élni magát.

 

A PowerPoint halála

 

                                                                          

 

A jelenlegi oktatási kultúrában a lineáris gondolkodásmódot helyezzük előtérbe. Amikor prezentációkra gondolunk, mindenkinek a PowerPoint jut az eszébe, aminek szintén teljes mértékben lineáris a felépíése – diákat villantunk fel egymás után. Legtöbben a mai napig felsorolásokkal, hosszú szövegekkel tölti ki ezeket. Ez a linearitás, ami ellenébe megy azzal, ahogy gondolkozunk. Az egyes információ morzsák közötti összefüggéseket úgy tudjuk megérteni, ha látjuk a teljes képet és azt, hogy milyen struktúrákban kapcsolódnak egymáshoz. A diákat meghaladva, itt egy általunk készített információ térképet járhatunk be egy kamerával. Ráközelíthetünk az izgalmas és fontos részekre, majd hátrébbléphetünk, hogy megnézzük mi a kapcsolat között. A Prezi felületén létrejön az megoldás, ami segít az agyunknak a tartalom megértésében.

Gondolkodj kreatívan Prezivel!

 

  interactive-editing-surface-prezi

Az interaktív kezelőfelület

Prezi mindig segítségedre lesz, amikor kreatívan, emlékezetesen és megragadóan szeretnéd bemutatni a témád a közönségnek.

 

A Prezi Magyarul egy hivatalos Prezi Expert csapat, mely független szakértőként Prezi tréningre és készítésre specializálódott Budapesten. Abban segítünk, hogy bárki emlékezetesen tudja az üzenetét közvetíteni a Prezi alkalmazás segítségével.

 

Kedves training jelentkező!

Tanulj a Prezi-ről!


Töltsd le a legújabb ingyenes Alap Kézikönyvet!

Prezi Alap Kézikönyv letöltés