Három napja jelent meg a Prezi.com legújabb frissítése, amivel egy régen várt funkciót hozott be a szoftverfejlesztő csapat.
A tréningjeinken is mindig elmondjuk, hogy nincs is zavaróbb, mintha az előző képről még az új képbe “belógnak” egyes elemek. Igen ám, de akinek 16:9-es (hd vagy full hd monitorok) vagy 16:10-es (Apple termékek) arányú monitorja van, bajba kerülhet, ha 4:3-as projektoron kell prezentálnia. Hiszen a saját képernyőjére optimalizált prezi meglepetéseket okozhat kivetítésnél. Márpedig a projektorok nagy része 4:3-as aránnyal dolgozik. Ezt oldja meg a legújabb fejlesztés. Íme:

 

A képernyőn megjelenő arány (4:3 vagy 16:9 vagy “off”, azaz általános arány) a vetítés üzemmódban jelenik meg karakteresen. (space vagy jobb alsó lejátszás gomb) Két fekete sáv takarja le az adott képernyőarányon kívül eső részt. Pl. 4:3-asnál:

 

Ha odafigyeltek erre az apróságra, elkerülhetitek a belógásokat, átlógásokat, kilógásokat. Ez pedig egy újabb fontos lépés a professzionális Prezi készítés útján!
Tehát mégegyszer: CTRL+SHIFT+M.
Sok sikert hozzá!

Mester Tomi