Kereken egy hónapja ért véget a Londonban megszervezett PRESENT Conf, ami több szempontból is érdekes számunkra:

  • ez volt az első Európában szervezett kizárólag prezentációkra összpontosító konferencia
  • a világ minden tájáról érkeztek előadók, a szakma krémje
  • mi is ott voltunk és árgus szemekkel figyeltünk

Egy blog sorozatban szeretném összefoglalni nektek, hogy miket tapasztaltam a 3 nap alatt és a cikk végén egy hatalmas TITKOT is elárulok : -)

Az első részben a konferencia céljáról és a workshop napról fogok mesélni. Csapjunk is bele!

Az esemény július 13 és 15 között zajlott London belvárosában, a Prezi szervezésében. A konferencia célja volt, hogy a prezentációk témakörét a szélrózsa minden irányából meg tudjuk vizsgálni, így nemcsak az élőbeszédről esett szó, hanem helyett kapott a dizájn, a történetmesélés és az értékesítés is. Minden egyes témához a tárgy egy elismert szakértőjét hívták meg, így biztosítva volt szakmai színvonal – és a szórakozás is, erről részletesen a személyes bemutatóknál írok. Az esemény hivatalos fotósaként kerültem ki, így a szokottnál több kép fog megjelenni a bejegyzésekben : -)
A 3 napos konferencián az első napot szentelték a workshop-oknak, majd 2 nap tömény előadáscunami várt ránk. A műhelymunkák (alias workshop-ok) helyszíne egy felhőkarcoló 28. szintjén volt, ami az élményt fokozta, a figyelmünket pedig erősen próbára tette.

_DSC5074-2

A kisebb teremben délelőtt Tim Levy, délután pedig egy trió Max Altschuler, Jack Kosakowski, Sujan Patel képzett minket. Mindannyian vérbeli sales-esek, teljes szenvedéllyel beszéltek az értékesítésről. Amit mindenképp szeretnék kiemelni, hogy a Prezi, mint az értékesítési folyamat részeként jelenik már meg. Izgalmas volt látni, hogyan kap egyre nagyobb szerepet egy prezentációs eszköz ebben, illetve egészíti ki azt. A klasszikus személyes találkozók mellett egyre nagyobb hangúlyt kap az online elérés és a kiküldött bemutató vagy ajánlati anyag. Az ügyfeleket el kell kápráztatni és erre még mindig fantasztikus eszköz a zoom-olás.

_DSC5184-2

A nagy teremben délelőtt az anyacég felkent dizájnerei tartottak oktatást, ahol a klasszikus Prezi mellett az új termék, a Prezi Business is előkerült. A termékpaletta bővítésére már régóta vártunk, hatalmas öröm számomra, hogy már 2 eszközzel is tudjuk segíteni a prezentálni vágyókat.

7_csusz_istvan_present

Délután jött a finálé: David Nihil, a ‘Do you talk funny?’ című könyv szerzője 3 órán keresztül gyúrta a közönség készségeit és rekeszizmait. Nem okozott nagy meglepetést, hogy a humorról csak humorosan lehet előadni és ezt ő maradéktalanul hozta. A könyvén már át is átrágtam magam, ha valaki szeretne szórakóztatóbban előadni (vajon ki nem?), mindenképp javaslom.

_DSC2108

Az előadásokat a kedvenc szekcióm, az előadói vacsora követte. Ilyenkor nekem nem a gasztronómia van előtérben, hanem a kötetlen beszélgetések. Végre feltehetek minden – provokatív – kérdést az előadóknak, amit a workshop közben nem tennék meg nyugodt szívvel. Tapasztalatom szerint ebből kerekednek a legfantasztikusabb beszélgetések, a szakma mélyére tudunk leásni így – és olykor megváltani a világot.

_DSC5252-2

Izgalmasan indult tehát a 3 napos konferencia és itt az ideje, hogy beszéljek a TITOK-ról. Hatalmas várakozások előzték meg a PRESENT Conf-ot a PreziMagyarul háza táján, hiszen Európában sajnos nem jellemző, hogy ez a téma egy teljes eseményt érdemeljen. Egyetlen kifogásunk volt csak, a helyszín. Bár London egy lenyűgöző város, Magyrországról sem a távolság, sem a költségek nem vonzóak.
Így elhatároztuk, hogy leporoljuk a régóta érlelődő vágyunkat és szervezünk egy budapesti, kizárólag prezentációkra fókuszáló konferenciát, reméljük sokatok nagy örömére.
Kit láthatunk majd a közönség sorai között? : -) Írjátok meg kommentben a facebookon oldalunkon!