Mielőtt még a cím félre vinné a kedves olvasót (úgy értem nincsen szó semmilyen maciról), pontosítunk!

A TED (Technology, Entertainment, Design) a világ legnagyobb konferencia sorozata, melynek jellemzője, hogy hónapokig tart, míg az előadókat megkeresik és profi előadók felkészítik a színpadra, önkéntes munkában. Ezért is olyan színvonalasak ezek az előadások. A www.ted.com honlapon nagyon sok jó minőségű – döntően 18 perces – előadást nézhetünk meg izgalmas témában. (a TED kistestvére a TEDx Magyarországon is létezik: TEDxNagyerdő, TEDxYouth, TEDxDanubia nevek alatt, szóval bárki itthon is résztvehet ezeken az előadásokon.)

Ha valakit érdekel a TED sikerének titka (a legnépszerűbb videónak több 10 milliós a nézettsége), akkor érdemes ezt a rövid felvételt megnézni: http://www.ted.com/talks/chris_anderson_teds_secret_to_great_public_speaking
Mi köze ennek a Prezihez? 
2011 decemberében egy tőkeinjekció keretében többek között a TED Conferences is beszállt a Prezibe és azóta is befektetője.
Ennek köszönhetően a TED előadásokon gyakran jelenik meg a Prezi, mint vizualizációs eszköz. (akkoriban a Prezinek 5 millió felhasználója volt szemben a jelenlegi 65 millióval).
A 2013-as amerikai TED konferencián 8 előadó is ezt a szoftvert használta.
Az egyik leghiresebb TED-Prezi  együttműködés Bono előadása kapcsán történt 2014-ben: https://www.ted.com/talks/bono_the_good_news_on_poverty_yes_there_s_good_news?language=en
Összefoglalva: Nézzetek prezis TED videókat, mert akkor két fantasztikus dologgal találkozhattok egyszerre.
Dr.Németh Zoltán
(TEDx felkészítő és előadó: https://www.youtube.com/watch?v=g6H3_tOdjrE)