Eastern egg” – azaz húsvéti tojás, így hívják angolul a különböző számítógépes programokban fellelehető titkos/rejtett funkciókat. Az ünnepekre való tekintettel megosztunk veletek 3 ilyen húsvéti tojást a Preziből:

1. A saját dizájn:
Biztos gondolkoztál már rajta, hogy hogyan lehet 15-nél több betűtípust beszúrni, vagy éppen egyedi vastagságot megadni a prezis vonalaknak. Hogy lehet színátmenetes hátteret beállítani? Hogyan lehet legömbölyíteni a kereteket. A kulcs a CSS-editor.
Ha megnyomod a CTRL+SHIFT+C kombinációt, előugrik egy speciális kódsor. Egy nagyon részletes, de sajnos angol nyelvű leírást elérhetsz itt. A mi magyar nyelvű megoldásunkat kifejezetten a betűtípus kérdésre pedig itt!

2. Prezi magyarul:
Ha az oldal aljára görgetsz, átválthatsz magyar nyelvre. Így már a szerkesztő felületen is dolgozhatsz magyar szavakkal. Könnyebben kiismered majd magad és gyorsabban megy a szerkesztés is. De az érdekesség nem itt van! Ha elkezded felfedezni az oldal egyes elemeit – amit javaslunk – akkor találhatsz kreatív és vicces fordításokat is. Íme egy közülük:

Screen Shot 2014-01-24 at 13.45.16

3. A tükrözés:
Erről már írtunk egyszer – és bár apróság, de sokszor jól jön. A prezentáció során egyik leggyakrabban használt képszerkesztés funkció: a tükrözés. Nos, erre nincs külön gomb a kezelő felületen, de ha leütöd a CTRL+SHIFT+D billentyűkombinációt, máris megtörténik az aktus! :-)

Ne feledd, csak kreatívan!

A PreziMagyarul Team