Egy 2013-as felmérés szerint a magyar kis, közép és nagyvállalatokban az embereknek egyelőre körülbelül 5%-a az, aki csak és kizárólag Prezit használ prezentáláshoz. A túlnyomó többség 68% kizárólag PowerPoint-tal vagy KeyNote-tal ad elő – a maradék 27% pedig váltogat a dia-alapú és a zoom-olós vizualizációk között.

Főleg a kis cégeknél hódít a Prezi – az 1000 fő feletti vállalatoknál jól érezhető törés van. Talán a kötelező céges template-ek (amik természetesen még PPT-ben készültek), vagy a szigorú elvárások azok, amik felelőssé tehetőek ezért. Ennek ellenére az utóbbi egy évben nem egy nagy cég felsővezetése döntött úgy, hogy itt az ideje legalább nekik kitanulni a zoom-olás fortélyait. Lehet, hogy felülről fog beépülni a céges kultúrába a mind-map alapú előadás technika?

Screen Shot 2014-01-02 at 16.55.37

Az előadás gyakorisága is számít. Aki ritkábban ad elő, kevésbé hajlamos a Prezire – talán nem mer kockáztatni, vagy egyszerűen még csak nem találkozott a termékkel. Mindenesetre a legtöbbször a hetente egyszer előadók azok, akik úgy döntenek, hogy beépítik a zoom-olást az előadói eszköztárukba.

Screen Shot 2014-01-02 at 17.01.34

Kíváncsian várjuk, hogyan alakulnak ezek a számok a következő évben!
Addig is tanuljatok ti is Prezizni, töltsétek le az ingyenes kézikönyvünket! :-)

PreziMagyarul Team