Mindig felmerül a kérdés, hogy melyik eszközt használjuk a Powerpointot v. a Prezit.
A szívből jövő válaszom: Lehetőleg egyiket sem, tanuljunk meg beszélni, használni a szavak erejét és önbizalommal előadni, elérve hogy végig ránk figyeljenek.
A szakmai válaszom: Attól függ :-)
Nézzük először a saját példámat. Én ügyfelek felé  – értékesítési helyzetekben – mindig Prezit használok, befelé – tréningeken- pedig soha.
A Prezi még mindig rendelkezik a meglepetés erejével, sok hallgató nem látta. Ez gyakran behozhatatlan előny egy versenytárssal szemben (még akkor is ha az elkészült Prezi nem teljesen profi). Ezzel persze óvatosan kell bánni. Aki másodszor látja, már sokkal kritikusabb, vagyis jót kell csinálni és ez egyre többször lesz elvárás hallgatói oldalról.
A Prezi következő nagy előnye, hogy gondolkoztat, mert a készítése sokkal kevésbé lehet gépies, összevetve a Powerpointtal. Ennek talán “extrémebb”formája, hogy én egyre gyakrabban használom mind-map szoftverek helyett, mert könnyebben illeszthetők meg nem szöveg jellegű tartalmak, azaz képek, videók.
Ha erős vizuális tartalmakkal kell dolgoznom – képek, videók, pdf – akkor mindig a Prezit javaslom, mert egyszerűbb vele az élet.
de akkor mikor Powerpoint? 
1. Ha kevés időd van. Valljuk be ez vállalati szituációkban gyakran fordul elő. A Prezihez idő kell, az átgondolásához, a megvalósításához. “Holnapra” mindig jobb a Powerpoint.
2. Ha a belső megosztás fontos, azaz utána tovább kell küldeni az anyagot. A Prezi méretei, formája egyáltalán nem praktikus a belső megosztáshoz olyan felhasználóknak, akik sosem dolgoztak vele.
3. Ha be kell tartani a vállalati sztenderdeket.  A központi vállalati szabályzatokban szinte sehol sem szerepel a Prezi, ezért hivatalos – sokszor külső – formákban nem lehet őket használni.
4. Ha csak egyszer adod elő és nem túl hosszú és fontos az anyag. A Prezi mindig nagyobb meló. Érdemes átgondolni, hogy megéri-e ebben dolgozni.
Összefoglalva mindkét eszköznek van élettere, csak mindig gondoljuk át, meyikkel érdemes dolgozni.
dr. Németh Zoltán
(drPrezi)