Tény és való, hogy a Prezit még mindig 90%-ban azért kezdik el az emberek használni, mert megvan benne az a bizonyos “WOW”-hatás, amivel elsőre lenyűgözhetjük a közönségünket. És ezzel nincs is baj! Ha van egy új eszközünk… hozzuk ki belőle a maximumot!
A kérdés csak az, hogy mi ez a maximum. A “WOW”-hatás nagyon-nagyon csak a kezdete annak, amit a Prezi a kezünkbe adhat. Ha csak ezt a funkcióját használjuk, könnyen találhatjuk magunkat abban a szituációban, hogy sután zoom-olunk és forgatunk szóról-szóra és valójában nem aknáztuk ki a szoftver adta lehetőségeket.

A jó Prezi ott kezdődik, ahol meg tudjuk mutatni vele a részeknek és az egészeknek a kapcsolatát. Ha összefüggéseiben tudjuk ábrázolni az üzenetünket. Így a zoom-olásnak és a forgatásnak is értelme lesz és sokkal többet tudunk mondani vele. Ez a jó prezentációnak az alapja.

De más területen is erős tud lenni a Prezi. Nem egyszer a közös brainstorming-ot mi már ezen a felületen kezdjük el. Ebben mindig mindenki akkor tud hozzáadni tartalmat, amikor valami eszébe jut. Nem vagyunk helyhez kötve – akár kontinensek között is könnyedén együtt működhetünk -, nem vagyunk időhöz kötve és amikor találkozunk, mindenki bemutathatja az ötletét. Tulajdonképpen olyan, mint egy klasszikus nagy fehér tábla egy digitális felületen.

Érdemes mindkét módszert használni. Az ötletelés funkcióban van egy olyan lazaság, ami segít értelmezni ezt az elsőre bonyolultnak tűnő világot. A prezentációkészítés pedig olyan részleteket tár fel, amit csak az ilyen jellegű elmélyült munka tud.

Tomi