Ezzel a képpel már mindenki találkozott, aki regisztrálni próbált a prezi.com-ra (prezi.com/pricing). Mit is takar ez a 3 előfizetési mód?

1. Public: 0$/hó – semmi átverés, tényleg ingyenes. :-) Később sem vonnak le semmit. Alapevetően hozzáférést nyújt a Prezi online szerkesztő felületéhez. És ami nagyon fontos: minden online szerkesztési funkció elérhető benne. Ugyanúgy rajzolhatunk nyilakat, szúrhatunk be Youtube videókat – és minden egyéb – mint a másik verzióban. Még egy dolog: ezzel a csomaggal ugyanúgy letölthetjük a vetíthető Prezit is (Portable Prezi), azaz internet nélkül is tudunk prezentálni vele. Két korlátozás van benne: az egyik, hogy minden prezentációt, amit készítünk, megtekinthetnek mások is (feltéve, hogy megtalálják a több tízmillió Prezi között). A másik, hogy a Prezi logo, mindig megjelenik a bal alsó sarokban.

2. Enjoy: 59$/év. Tehát minden évben 59$-t kell fizetnünk ezért a csomagért. Ez körülbelül 13000 Ft, tehát havonta 1100 Ft. (Figyelem, az éves díjat egy összegben kéri az oldal, nem havi bontásban! Ha letelik az egy év, megkérdezi, hogy szeretnénk-e megújítani a szerződést.) KKV-knek, magánszemélyeknek én az Enjoy csomagot tartom optimálisnak, mivel ez tartalmazza szintén az összes szerkesztési funkciót, de emellett letitkosíthatjuk a prezentációinkat – tehát csak mi fogjuk látni és azok, akikkel megosztjuk -, továbbá saját logóra cserélhetjük a bal alsó sarokban feltűnő képecskét. Emellett persze jóval nagyobb a tárhelyünk is, dehát valószínűleg többet is fogunk dolgozni a programmal. :-)

3. Pro: 159$/év, hasonló fizetési opciók, mint az Enjoy csomagban, de itt az éves díj 35000 Ft – havonta kb 3000 Ft. Az Enjoy funkciókon felül még megkapjuk az offline szerkesztő programot, a Prezi Desktop-ot. Nem véletlenül Pro a csomag neve, az offline szerkesztőre bizony szüksége lehet egy nagyvállalatnak – már csak az információk titkos kezelése végett is. Ezen kívül nyilvánvalóan ezzel a csomaggal nem vagyunk internethez kötve, akárhol dolgozhatunk!

Rengeteg kérdést kaptunk az utóbbi időkben, hogy melyik csomagot is érdemes megvásárolni… Reméljük ez a rövid áttekintés segít dönteni a jövőben!
Ha bármilyen kérdésetek van ezek mellé, írjatok!

Mester Tomi