Egyre több a honlapba ágyazott Prezi – sőt már olyan honlapok is léteznek, akik kifejezetten Prezire építik a motorukat.

Például az Artur: artur.org.hu

Ahogy azt az alap kézikönyvben olvashattátok, a prezi.com a prezentációtokon belül a “Share” menüből egyszerűen kimásolhatjátok a kódot. És egy ilyen típusú beágyazást kaptok:

 

Prezincepció – by Prezi Magyarul on Prezi

A legtöbb felhasználó azonban néha zavarónak találja, hogy kattintania kell a prezentáció indításához vagy, hogy az előnézeti kép nem a prezi első útvonal pontja, hanem egy nagy kép, amin minden látszik. Erre az esetre itt van egy másik – nem hivatalos – beágyazási mód, ami által a Prezi rögtön indul, ha betöltött a honlap és az előnézeti kép az előadás első állomása.

 

A hozzá tartozó kód pedig ez:

<iframe width=”550″ height=”400″ src=”http://prezi.com/[IDE ÍRD BE A PREZID KÓDJÁT]/view” frameborder=”1″ allowfullscreen></iframe>

Jól látható, hogy a szélesség és a magasság (550 és 400) is változtatható… Azt, hogy melyik preziről van szó, az ide írd be a prezid kódját mezőben olvasható. Honnan nyerhető ki ez a kód? Íme:

Természetesen a böngészőnk sávjában, a Prezi linkjében található meg.

Próbáljátok ki, szerintem nagyon hasznos marketing szempontból ez az alternatív beágyazási mód, hiszen gyorsabb, szebb és kattintásmentesebb, mint az eredeti.

Remélem nem túl bonyolult, azért ha van kérdésetek, írjatok a kommentekbe! :-)

Mester Tomi