A Prezi.com Deák Ferenc téri főhadiszállása időről-időre
izgalmas
 prezentációknak ad otthont! Ezúttal az Infogr.am grafikonkészítő alkalmazás került bemutatásra Uldis Leiterts lett informatikus által – aki nem mellesleg a cég társalapítója.

És hogy miért szerettük meg szempillantás alatt?!  Mert Ő is rokon a prezivel! Könnyen kezelhető, “felhő” tárhellyel rendelkező, designerek által készített alkalmazás – nem csak designereknek.
Az http://infogr.am/ oldalon rövid regisztráció után sablonok közül választhatunk a témánknak megfelelően. Ez csak egyfajta irányvonalat ad a leendő megjelenésnek,  utána szövegeket, képeket, videókat és természetesen különféle grafikonokat adhatunk az elkészítendő munkánkhoz. Az információ bevitelét akár saját fájlból való importálással is megoldhatjuk. Miután elkészült a legtöbb közösségi oldalon egy kattintással publikáhatjuk vagy beágyazhatjuk honlapba/blogba a generált kódsor által.
Tehát pillanatok alatt profi módon vizualizálhatjuk az egyébként száraz adathalmazokat!

 

Az alkalmazás májusban startolt tehát még nem teljesen kiforrott történetről van szó. A legnagyobb hiányérzetünk természetesen az, hogy még nincs direkt publikálás prezi.com prezentációba, így egyelőre ‘print screen’-nel “lophatjuk” el az elkészített grafikonokat.
Amíg hagyunk időt a srácoknak a feljesztésre, addig sem leszünk rest használni – nézzétek meg a facebook oldalunkon :)

Kellemes grafikonozást!

István