… töltsük le a gépünkre és adjuk elő internet nélkül! :-)

Sok e-mail-t kapunk és a tréningeken is visszatérő (és fontos) kérdés, hogy tudunk-e “offline” (az az internet kapcsolat nélkül) prezentálni. Természetesen tudunk, sőt mindezt az ingyenes verzió részeként is megtehetjük, mindenféle korlátozás nélkül. Megmutatom, hogyan.

 

Amikor végeztünk a szerkesztéssel, erre a felületre érkezünk:

Itt a “Download” ikonra kattintva felugrik az alábbi ablak.

Mint látjuk, kettő fajta letöltési mód közül választhatunk. Az első (erre lesz nekünk szükségünk) egy becsomagolt fájlt tölt le a gépre, amiben benne van az összes kép, az összes szöveg, az összes videó (a YouTube-osok is), egy szóval minden, továbbá egy prezi.exe nevű kis alkalmazás, ami nem más, mint a lejátszáshoz szükséges program. Igen, így van! Nincs szükségünk külön installálgatására, mivel minden benne van a letöltött anyagban. A formátum .ZIP, ami azt jelenti, hogy ki kell csomagolnunk. Ehhet a TotalCommander vagy a WinRAR javasolt. Ha ez megvan, két kattintás a prezi.exe-re és indul a vetítés. Ennyi az egész.

A másik választási lehetőség a fizetős verzió, a Prezi Pro része. Ezzel egy offline szerkeszthető fájlt töltünk a gépünkre. Ennek a formátuma egy speciális prezis formátum, a .PEZ.

 

Végezetül: miért javasoljuk, hogy mindenképpen “offline”, azaz a gépre letöltött Prezit adjatok elő?
1. nem vagytok internethez kötve – mindig ott lehet egy pendrive-on a zsebetekben a teljes előadás
2. egy fix, módosíthatatlan fájl van nálatok, így nem történhet meg az, hogy valami változik benne, amit nem tudtok (pl. csapatmunka esetén)
3. nem akadozik, mivel az internet nem lassítja az adatok átvitelét

Jó prezizést!

Mester Tamás

Ha többet akarsz tudni a Preziről, gyere el valamelyik alaptréningünkre: március 29., csütörtök vagy április 14., szombat!