A Prezi önmagában is fantasztikusan hat az első találkozáskor. Lehet ezt még fokozni? Szerintünk igen. És kell is.

Hétvégén egy új rendszert/eszközt teszteltünk. Lényege, hogy bármilyen prezentációt képes interaktívabbá, közvetlenebbé tenni ezáltal kiváló kiegészítője a szoftver oktatásoknak, de a prezentációknak is.

Az e-beam egyik fő erőssége, hogy bármilyen felületből interaktív táblát tud varázsolni. Ráadásul ez még egy vászon esetében is áll. Szombaton kipróbáltuk. Annak ellenére, hogy vászonra vetítettünk, a felület érzékelte a különleges toll jelzéseit.

Miért erősíti a Prezit? 

Nekünk két oldalról segít, mindkettőt aktívan használjuk.

Az első az oktatásban. Klasszikusan egy szoftveroktatás úgy néz ki, hogy egy alak görnyed a laptopja felett és a kurzorral próbál mutogatni, “x”-elgetni, pipálgatni. Ezt hallgatóként piszkosul nehéz követni, és hamar unalmassá válik, valójában nem több, mint az e-learning.  Persze Tomi kollégám ennél rutinosabb és nagyon profin használja a google zoom it nevű alkalmazását is, kiemelésre, az érthetőség növelésére.

Ebben a helyzetben segít ez a kis csodaeszköz. Az e-beam segítségével el tudjuk érni, hogy az előadó azon a felületen dolgozik, amin vetít, így a hallgatósággal végig közvetlen kapcsolatot tart. Ezáltal az oktatás pezsgőbbé, érthetőbbé összességében valóban hatékonyabbá válik. Ez nem csak a Prezi esetében, de bármilyen oktatásban áll.

A másik a prezentáció. Ezt a részét még teszteljük. Ami már látszik, hogy az e-beam segítségével a Powerpointban is

  • tudsz a vászonra/táblára  jegyzetelni,
  • bekarikázni,
  • kiemelni a fontos dolgokat,
  • kipipálni az érintett témákat
  • (a többit még keressük :-))

Prezi esetében a “kötött pályás” irányítás mellett további előny lehet, hogy az alakzatokra kattintva saját utakon is haladhatunk.

De persze még tesztelgetjük. ha újabb fontos előnyt találunk megírjuk.

Addig is jó munkát mindenkinek!

Dr. Z

P.s: Ha valakit érdekel az eszköz, tudunk segíteni az előnyös beszerzésben is. Csak dobjatok egy mailt.